קפריסין התגלתה כיעד מושלם לחופשה נינוחה בזכות מה שיש בה, ובעיקר בזכות מה שאין בה. טיול בקפריסין הביא אותנו לנופים מגוונים, שמזכירים את נופי ארצנו. מזג האויר האויר האביבי היה מצויין למסלולי הליכה. בחופים הקטנים והגדולים בעיקר נהנינו מהשקיעה והזריחה. תושבי קפריסין הם נעימים, לבביים ומסבירי פנים. האוכל הקפריסאי טעים, והמנות נדיבות. אין בה שום דבר ש"אסור לפספס" , שום דבר שיטריג תחושת FOMO ויגרום לנו להתרוצץ מזריחה ועד שקיעה. ובכל זאת טיול בקפריסין האביבית השאיר בנו טעם לעוד.

לינה בקפריסין
קפריסין מציעה מגוון רחב של מקומות לינה, החל מריזורטים מפנקים, דרך מלונות בוטיק וגסט האוסים קטנים בהרים וכלה במקומות לינה פונקצויונלים ולא יקרים. במסגרת השהות שלנו לנו בשני מלונות:
מלון מרקורי לרנקה רזורט
מכיוון שגם הופשה הנינוחה ביותר שלנו לעולם לא תהיה בטן גב, חיפשתי מלון שיהיה נעים לשהיה ויאפשר יציאה נוחה לטיולים עם רכב, הרחק ממוקדי בילוי רועשים. מלון מרקיור לרנקה רזורט התגלה כמושלם לצרכים שלנו. המלון ממוקם כ7 ק"מ מזרחית ללרנקה, על חופו של כפר אורקוליני. עיצוב המלון מודרני ונעים. החדר נוח וחדר האמבטיה מרווח. הקפדתי להזמין חדר עם נוף לים (אם כבר אז כבר), ובחיי שאין מרגיע מלהרדם לצלילי אדוות המים.
ארוחת הבוקר טובה ומגוונת אך אינה עמוסה.
מעבר לפונקציונליות הנינוחה של המלון ומיקומו, הבחירה במלון הביאה לנו חוויות מקומיות ואוטנטיות. ליד המלון עוברת טיילת קטנה שבה צועדים בשעת המוקדמות של היום המקומיים. והפתעה נעימה במיוחד היו הפלמינגו שפגשנו בברכת המלח הסמוכה, לאחר שחשבנו כבר שזו לא העונה.

מלון לה-ורנדה לרנקה
המלון לה ורנדה ממוקם בשכונת מגורים הקרובה לחוף מקינזי ובמרחק של 10 דקות נסיעה משדה התעופה באוטובוס. הגישה ממנו אל מרכז העיר נוחה באוטובוס, אנחנו הלכנו לאורך הטיילת היפה ברגל מרחק של כ25 דקות הליכה. מלון פונקציונלי ופרקטי, שחדריו שופצו לאחרונה. החדר נעים וחדר האמבטיה מרווח מאוד. בחרנו במלון כי רצינו להתקרב לשדה התעופה עקב טיסת הבוקר המוקדמת וחיפשנו מלון לא יקר. צוות המלון התגלה שירותי מאוד ונעים מאוד.
שני בונוסים למלון :
- מסעדת המלון הפתיעה לטובה: האוכל טעים, טרי ובמחיר מאוד הוגן. אם מאסתם במסעדות תיירים ולא בא לכם לצאת מהלון – זה אחלה.
- אגם המלח של לרנקה נמצא במרחק הליכה מהמלון. מסלול נהדר להליכה בזריחה או לפני שקיעה.

קולינריה קפריסאית
בפיצריה הקטנה שבמרכז אורקוליני, הכפר שבו השתכנו, לגדלי הפיצות יש שמות. הפיצה הקטנה נקראת טורינו. הפיצה הבינונית נקראת יוון. והפיצה הגדולה ביותר נקראת קפריסין. ובכך משקפת הפיצריה את גודל המנות בטברנות ובמסעדות העממיות בקפריסין . הן במידה XXL ! את מרבית ארוחות הערב שלנו אכלנו בכפר. המסעדות ברובן משרתות את הקהילות המקומיות, ואנחנו זכינו בהם לחוויה אוטנטית ונעימה. אספר כאן על המסעדות ועל ההמלצות שלנו אם אתם בסביבה.
מזה יותר מכפי יכולתך
את המפגש הראשון שלנו עם כמויות האוכל העצומות ועם מנת הדגל הקפריסאית – המזה – עשינו במסעדה משפחתית מקומית בשם Grada Taverna המילה מזה התגלגה ליוונית מהשפה הפרסית ופירושה הוא טעימות. כמו המזטים אצלינו גם כאן מושגשות המון מנות לשולחן: סלטים שונים, חמוצים, פיתות על הגריל, מיני נקניקים, תבשילי בשר וכדי שנהיה בטוחים שמדובר במסעדה מקומית אותנטית – שבלולים. טעמנו (כמעט) מהכל והיה טעים מאוד. בעודנו חוככים בדעתינו אם נשאר לנו מקום לקינווח, מופיע בעל הבית ובידיו מגש ענק ועליו :סטייקים ושיפודים. למראה פנינו ההמומות, הוא המליץ: תנוחו קצת ואז תמשיכו לאכול… אתהארוחה הזאת עכלנו במשך זמו רב. אוכל לא בא לפינו במשך כמעט 24 שעות, ומכאן והלאה ידענו שעלינו להזהר במה שאנחנו מזמינים.
במסעדה הזו אנחנו גם מתודעים לאחד המאכלים האהובים על הקפריסאים – שבלולים. אני נדהמת לגלות בצלחת שלי את קרוביהן של אתם שבלולים גדולים שמחסלים לי בגינה את החסות. מתברר שהן מעדן, והם אוספים אותם במהלך החורף ומשמרים.
כמויות האוכל במסעדות המוכוונות לתיירים הן סבירות יותר אך עדיין נדיבות. תזמינו בזהירות, ואם אתם הולכים על מזה – תזמינו פחות אחד או שניים ממספר היושבים לשולחן (וזה לגמרי מקובל, כי אין מילוי מחדש)
הטברנה הכי שמחה בכפר
באיזור העתיק של העיירה, ישנו רחוב אחד והוא רחוב הטברנות. האיש ביקש לאכול בטברנה הכי מלאה ורועשת ברחוב. את הרעש סיפקו חבורות גדולות וקולניות של מקומים, שישבו סביב לשולחנות ערוכים. על המסכים הגדולים הוקרנו משחקי כדורסל, שסחטו מדי פעם קריאות שמחה או אכזבה מהצופים. על הבמה נגן הטברנה, ניגן נעימות מקומיות. מאוחר יותר כשהתחיל לשיר, היו שהצטרפו במחיאות כפיים. למודי לקח מכמויות האוכל, הזמנו בזהירות – סלט קפריסאי לחלוק, מנת צלעות ומנת קלמארי. גם כאן המנות היו נדיבות מאוד טעימות וטריות. הטברנה – Alki Sport Grill bar

טיול בקפריסין בדרכים – רכב ואוטובוסים
בקפריסין נוהגים בצד שמאל כמו באנגליה. לאורך האי ישנן מספר אוטוסטרדות, שמאפשרות הגעה נוחה ומהירה לערים הגדולות ואל שדה התעופה. השילוט טוב, ונעזרנו במפות גוגל לניוט. בכניסה לככירות ישנו שילוט המסמן באיזה נתיב יש לנסוע, לפי יעד היציאה מהכיכר – פניה ימינה, חצי סיבוב או פניה שמאלה. זה הבטיח שלא ניסע בכיוון ההפוך!
בהרי הטרודוס הכבישים מפותלים ויפהפיים. מדי פעם ישנו שילוט המזכיר שיש לנהוג בצד שמאל.
שכרנו רכב בעלות של כ100 ש"ח ליום כולל ביטוח, לרכב הקטן ביותר האפשרי מחברת Sixth. בחרנו באוןפציה של הלחזיר מיכל ריק בעלות של כ50 יורו. במרבית המקומות יכולנו לחנות בחינם מלבד במרכזי הערים. לא היה לנו קשה למצוא חניה והעלויות אינן גבוהות ( כ1 יורו לשעה).
נסענו באוטובוס משדה התעופה לרנקה אל העיר. בשדה התעופה יש עמדת מידע של חברת האוטובוסים, ובה קיבלנו הסבר מפורט איך מגיעים ליעדינו. אפשר לקנות מראש כרטיס נסיעה אחד, "כרטיסיה" או לשלם לנהג. מחיר נסיעה בודדת היא 2.5 יורו.
מונית מלרנקה לשדה התעופה עלתה לנו 20 יורו. המוניות אינן זולות.

טיול בקפריסין – תכנון המסלול
התמקמנו בכפר אורוקליני וממנו יצאנו בכל יום לטיול אחר, לפי מצב הרוח ומזג האויר. כיוון שהגענו באביב, עונה הפכפכה מבחינת מזג האויר, רצינו לשמור על גמישות מקסימלית. לא רצינו לקבוע לינה בכפרים הררים ואז לגלות שנפלנו על יומיים גשומים ואפרוריים. לראיה- שבוע אחרי שחזרנו בקפריסין ירד שלג…
אז מה עשינו ?
- יום טיול לניקוסיה , העיר הכי מענינת בקפריסין, בזכות היותה בירת האי החצויה.. יש בה מוזיאונים מענינים מאוד. הטיול לאורך קו החלוקה מעניין. בדיאבד הייתי מקדישה לה יומיים.
- יום טיול ללימסול ולסביבתה, בו שילבנו בין אוירה כפרית סובבת מבצר לבין שיטוט עירוני, וקינחנו בתצפית על העיר ממאגר מים.
- יום טיול לכפרים בהרי הטרודוס. שילוב נסיעה בכבישים יפים ומפותלים, מסלול הליכה באיזור האולימפוס, ושיטוט בכפר הררי.
- שילבנו בין טיול ללפקרה, הכפר הכי מפורסם ביוון וביקור בלרנקה. ואפשר לשלב גם טיול שקיעה בבריכות המלח הסמוכות לשדה התעופה.
- טיול אל קייפ גרקו , שמורת טבע בקפצה הצפון -מזרחי של קפריסין אפשר לשלב עם ביקור באיה נאפה.
- את פאפוס והאיזור המערבי של האי השארנו לפעם הבאה.
תובנות מתכנון מסלול טיול בקפריסין
אע"פ שאפשר להגיע בטיולים חד יומיים לאיזורים גדולים מקפריסין, כדי לשקול להשאר ללילה. שעות הבוקר המוקדמות ושעות אחר הצהריים, הן השעות הכי יפות של היום. אם מגיעים ל4 ימים ויותר כדי לשקול לינה ביותר ממקם אחד.
אתר המידע הרישמי של משרד התיירות של קפריסין מכיל שפע של מידע ורעיונות לטיולים.

אני מניחה שציפיתי לאוכל דומה למה שמקובל במזרח התיכון / אגן הים התיון, וזה נשמע כך חוץ מנושא השבלולים, שמעניין מאיפה הם קיבלו את ההשראה (אני מניחה שצרפת קצת רחוקה מידי בשביל זה). אני אנסה לחקור את זה.
עד כמה תרבות ארוחות הבוקר במלון דומה לזו שבישראל, או שהיא יותר אירופאית עם קפה ומאפה סמליים?
הי עדי,
האוכל הוא באמת בסגנון בלקני – מזרח תיכוני. בכל מסעדה יש גם מאכלי דגים ופירות ים. לעניין השבלולים -שאלה טובה. צרפת אולי רחוקה, אבל הצרפתים שלטו בה תקופה ארוכה 🙂 . אני מניחה ששבלולים הם הגירסה היבשתית של הצדפות.
אבל זה באמת מעניין יאך שבלולים נחשבים כזה מעדין? אשמח לשמוע אם תגדלי משהו.
.
ארוחות הבוקר במלון היתה ארוחת בופה טעימה מאוד. מה שאהבתי במיוחד שהיה מגוון סלטים מענינים.
אני מניחה שזה כך בכל המלונות שהם ריזורטים. הרי האוכל הוא חלק מהחופשה המפנקת.
(באופן כללי אנחנו בדרך כלל משתדלים לקחת בלי ארוחת בוקר, ואוהבים לעצור במאפיות ובתי קפה בדרך )
כבר בכתבת המבוא לסדרה שלך את מצליחה להעביר את הקסם שבה. הקסם שבפשטות. כפי שכתבת: אין שום דבר להתאבד עליו. ויחד עם זאת הסינרגיה שבין הנופים המוכרים, האוכל, טוב הלב של המקומיים, כפרים עתיקים וסמטאות, טברנות ומוזיקה, חופים ומחירים נגישים – הכל יחד הופך את קפריסין ליעד חופשה זמין ומהנה.
,תודה מלי,
זה באמת זה – הקסם של הפשטות והנדיבות של המקומיים. מי צריך יותר?